האם הגיוני שעדיין לא מצאתי את עצמי אחרי גיל 28?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/02/23 18:47 יח בשבט התשפג

שאלה

לכבוד הרב יובל שרלו שלום!

לפני כ 6 שנים כתבתי אליך שאלה שמתארת את המצוקה שלי בחיים:

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%9B%D7%99%D7%A6%D7%93-%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C-%D7%9C%D7%93%D7%A2%D7%AA-%D7%90%D7%9D-%D7%94-%D7%9B%D7%95%D7%A2%D7%A1-%D7%A2%D7%9C%D7%99-%D7%95%D7%A1%D7%95%D7%92%D7%A8-%D7%90%D7%AA-%D7%A6%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A9%D7%A4%D7%A2/?key=a29bca6c7be034852965042225307abe

אך גם אחרי השנים האלה, אני עדיין מרגיש שלא נפתח לי המזל, כל דבר שאני מנסה לא מצליח, ובכלל תחושת חוסר התמצאות בעולם עופפת אותי עד היום! אני עדיין גר עם ההורים כשאין לי עבודה או עסק להתפרנס ממנו וגם בזוגיות שום דבר לא הולך! אפילו שאני מנסה כל הזמן לחשוב על פתרונות והשתדליות בזמן כשאני מאמיו בה' אמונה מלאה ואמיתית שרק הקב"ה יתן לי את הכל בזמן הנכון (וכן, אני מודע לזה שהקשיים האלה הם הכי קשים כקריעת ים סוף) אני עדיין לא נענתי...

לכן כבוד הרב, שאלתי היא:

האם זה הגיוני שעד עכשיו החיים שלי לא השתנו וכל מה שקשור לעולם החומרי לא מגיע אלי? אולי כל מה שעלי לעשות בחיים האלה הוא פשוט "להעביר" אותם בעשיית מצוות ומעשים טובים ולתקן את כל מה שחטאתי? (בין בגלגול זה ובין גלגולים אחרים)...

כי באמת כבוד הרב, שניסיתי כבר הכל!:

דיבור ותפילות קורעות לב לקב"ה שיעזור לי, שיעורי תורה בוקר וערב (ואפילו לילה!) - חוק לישראל/משניות עם פירוש קהתי/מוסר/הלכות וכו', צדקות ומעשי חסד, קריאות תהילים - 3 פעמים ברצף/פעמים 40 יום של יום ד'/סדרים של פרקים שונים בכל יום...

תיקון שובבי"ם מספר רב של פעמים, עבודה על המידות, שמירת העיניים והברית, אמונה והשתדלות להיות שמח...

אפילו שונאים או אנשים שיכולים לקטרג עלי אין! (עד כמה שידוע לי).

ואני יכול להמשיך עם רשימה ענקית לכל מה שקשור לעולם הרוחני שלי...

לכן כבוד הרב, איפה אני טועה? מה יכול לגרום לכל "הפקק" הזה בחיים? הרי אני יודע שבתור בנאדם עלי גם לפעול בחיים הגשמיים במלואם ולהשקיע ולעבוד ולהתאמץ כדי לחיות בעולם ולקיים מצוות דרכן (אחרת הייתי נברא כמלאך...) אז מה אני עושה לא בסדר?

אולי כמו שציינתי להעיל אני לא אמור לדאוג לכל מה שקשור לעולם הגשמי ופשוט לזרום עם החיים? או פשוט לסבול את האיסורים בידיע שהכל מה' יתברך ואין טעם לחשוש למה שקורה איתי בחיים ולהנות ולשמוח עם מה שיש? (שזה בדיוק מה שאני משתדל בכל יום)...

אני יודע שקשה מאוד עד בלתי אפשרי לענות על השאלה הזאת כמו שציינת בתשובה הקודמת שלך, ובאמת שאני לא כותב את זה מהתלוננות על החיים, אבל חשוב לי לדעת שאני נמצא בדרך הנכונה...

לכן כבוד הרב, במידה ורק תוכל לתת לי כיוון אם הכל בסדר והגיוני שככה העולם עובד, ואין לי סיבה לחשוש או לחילופין, אולי יש לך רעיון או עצה שעדיין לא שמעתי עליה, הודה לך מאוד על כך!

תודה ובברכה!

נ.ב - מחילה שאני נופל עליך עם השאלות האלו, פשוט נבחרת אצלי בצורה "אקראית" כשחיפשתי רב לשאול שאלה בצורה אנונימית :)

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ולפני הכל, אני מקווה שייפתחו בפניך שערי שמחה, ויקויים בך ״שמחנו כימות עיניתנו שנות ראינו רעה״.

אין לי את הכלים לדעת מה טיבה של ההנהגה שאתה עומד בפניה.

אפשר שיכול להיות שצריך לבחון האם לא בנית את הקומה השניה לפני הראשונה.

אתה ניסית הכל ובתחומים של מצוות ומעשים טובים, דיבור ותפילות, שיעורים ותיקונים, השתדלות וכדו׳.

וצריך לבדוק אולי נכון לבדוק את הקומה הראשונה.

היא הקומה של עשיית דברים בראש ובראשונה בהשתדלות מעשית. מבחינת עבודה - לרכוש מקצוע ולעבוד בו; מבחינת זוגיות - אולי ללכת לסדנה המפתחת כישורי זוגיות, שותפות, הקשבה וכדו׳.

כי לעתים אנחנו פוסחים על הקומות האלה.

ומתוך כך להתפלל ולפתוח שערי שמיים.

האם אפשר שתלך בדרך זו ?

כל טוב, וימלא ה׳ משאלות לבך לטובה