סדר פסח מוקדם בגלל הילדים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/02/23 18:00 יא בשבט התשפג

שאלה

שבוע טוב לרב !

יש לי שאלה בקשר לשעת סדר פסח:

שעת כניסת החג השנה, יום ראשון של פסח, היא בסביבות השעה 18:40 ושעת יציאת החג היא בסביבות 19:40 , בע"ה.

יש ילדים קטנים במשפחה שהולכים לישון מוקדם, ואנחנו משתדלים לערוך את הסדר כך שגם הם יוכלו להשתתף בסדר במידת האפשר. במידה וזה משנה, אנחנו אשכנזים.

באיזו שעה מותר להתחיל את סדר פסח הכי מוקדם ?

בכבוד רב,

תשובה

שלום וברכה

אני מבין היטב את השאלה.

ברם, דווקא לגבי פסח וליל הסדר נאמר במפורש בהלכה כי אין להקדים את הקידוש לצאת הכוכבים, וממילא לא ניתן להקדים את ליל הסדר לפני הזמן הזה.

מה אפוא ניתן לעשות ?

כבר הגמרא עסקה בחשיבות השכבת הילדים בצהריים ביום זה.

ואפשר עוד לפני ליל הסדר לספר להם ביציאת מצרים ולעשות איתם פעילויות שונות וכדו', וכשמגיע הזמן - לקדש ולהתמקד אכן במצווה הגדולה של "והגדת לבנך".

כל טוב ושמחה