תפילה של לא דתי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/01/23 23:27 ב בשבט התשפג

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,

איני אדם דתי, אין אני יודע אם אני מאמין או לא, מה שנקרא אגנוסטי כנראה.

רציתי לשאול האם יש חוזק וברכה שבכל זאת אברך ברכות עבור שלום המדינה וחיילי צה"ל באופן יומי? האם ראוי שאשים כיפה בזמן הזה? האם נכון שאברך ברכות אלו גם אם אני לא מאמין אבל יוצא מנקודת הנחה כי שווה ליתר ביטחון להשקיע מספר דקות יומיות למקרה ויש בזה ברכה?

אשמח לתשובה, תודה רבה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התפילה רצויה בכל מקום ובכל זמן, עיקרה של התפילה הוא הלב, אם אתה רוצה להתפלל באותו רגע, יש לך אפשרות לעשות כן. ראוי ללבוש כיפה לצורך תפילה כדי לכבד את המעמד ולתת לו חשיבות מיוחדת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ