תשלום לרב על ברכות שהוא מברך

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/01/23 16:31 א בשבט התשפג

שאלה

שלום לך כבוד הרב , רציתי לשאול אותך שאלה , יש לי איזה בעיה מסויימת אשר בגינה רציתי ללכת לקבל ברכה מאיזה רב , והעוזר שלו אמר לי שברכה מהרב עולה 250 שח , ולא הרגשתי טוב עם זה , כי אני מרגישה שלבקש כסף זה להפוך את התורה כקרדום לחפור בה , וזה מוריד מאד מהגדולה של הרב ודי מרתיע כי בעיני זה לא אדם ירא שמיים , והשאלה שלי למה יש רבנים שלוקחים כסף ? הרי זה לשם שמיים צריך להיות ...

תשובה

שלום וברכה

אני שותף לשאלה שלך.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4478156,00.html

ומאוד יכול להיות שבכלל הרב לא יודע מזה, והעוזר מנצל את המצב.

אל תלכי לרב שמחייב תשלום אל ברכות.

כל טוב