עוון לא תשכב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/01/23 00:14 ג בשבט התשפג

שאלה

היי השאלה שלי מאוד מצערת

לצערי יש לי 2 שאלות בנושא

אני נפלתי בעוון מאוד חמור ורוצה להתחזק ולדעת מה התיקון שאני יכול לעשות כדי לתקן את זה

1. מה התיקון לעוון בגידה באשתך/בת זוגתך

2. אני נפלתי במשכב עם מישהי אחרת. לצערי זה היה בזדון לחלוטין ולא נעים לי להרחיב על זה יותר מדי.

אני פשוט עשיתי טעות חמורה ואני רוצה לתקן את זה ולחזור למוטב

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מתוך שאלתך ניכר שאתה אמנם מתחרט על המעשים שנעשו. אולם המכתב שלך עוסק בפן אחד של הדברים הפגיעה באשתך והבגידה בה, אולם מלבד הבגידה הקשה שעשית, עצם זאת שהייתי אם אשה אחרת, יש כאן מעשה של ביאה אל אשה נידה שיש בו עונש כרת, וזו גם בעיה שלך. לכן הנושא הזה מאד מורכב.

תחילת החזרה בתשובה הוא נושא הכרת החטא, ואתה צריך ללמוד עם אברך/רב שיסביר לך מתחילה, דיני ייחוד, איסורי ביאה. לדעת מה מותר ומה אסור, צריך צריך לימוד יסודי והכרת המילים. לכן ללא חבר טוב שיסביר לך את כל המכלול נראה לי שהדבר קשה מאד. אבל אין ברירה צריך למצוא אדם שיהיה מוכן ללמוד אתך דיני יחוד, ערווה, צניעות.

לאחר הלמודים הללו יש להתחיל להתוודות על המעשים שנעשו.

צריך לקבל על עצמך שלא תחזור לזה החטא עוד.

כמו כן ראוי לתת צדקה לטובת עניים, וכן אם אפשר לצום בימי ב,ה,ב .

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ