תרומת זרע ללסבית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/01/23 14:17 כט בטבת התשפג

שאלה

שלום אני עומדת בפני בחירת זרע מבנק הזרע

אני לסבית דתיה

וחשוב לי מאוד איזה זרע לבחור

האופציות הן נוצרי יהודי או מוסלמי

האם יש היתר לבחור בזרע של יהודי?

ואם לא אז מה עדיף?

אשמח לתשובה בהקדם

תודה רבה ????????

תשובה

שלום

אני בהחלט מבין שיש בך כמיהה להורות, אולם -

זוגיות של שתי נשים הינה דבר אסור על פי תורת ישראל, כמבואר בחז"ל וברמב"ם.

הבאת ילד לעולם באופן שמלכתחילה הוא נולד כ'יתום מלידה', מכיון שלא יזכה להכיר את אביו ואת כל שורשיו הביולוגיים מצד אחד (אמנם יש לצערנו מציאות של ילדים יתומים, אבל זו תוצאה של טרגדיה, ולא של בחירה) היא בעייתית מבחינה מוסרית לדעתי (מה שנכון לכל רווק או רווקה). זאת בנוסף להכרה הטבעית הפשוטה כי עד כמה שניתן, ילד אמור לגדול עם אביו ועם אמו.

לאור זאת, אין באפשרותי לשתף פעולה ולייעץ לך באשר לשאלתך.

כל טוב