נטילת ידיים בברז

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/01/23 17:07 כט בטבת התשפג

שאלה

שלום רב,

אני גר אצל הורי, הורי חלונים ולא מסכימים שהחזיר נטלה או כוס ליד הכיור לצורך נטילת ידיים.

האם מותר ליטול ידיים מהברז לפתוח לסגור ככה כמה פעמים במקום כוס?

בברכה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה יכול ליטול ידיים במטבח - שם תמיד יש כוסות. כי אי אפשר ליטול ידיים מברז בכיור.

מתוך פניני הלכה https://ph.yhb.org.il/10-02-09/

"בברז הרגיל שבכיור אי אפשר ליטול ידיים, שאף כי הזרם הראשון שיוצא אחר פתיחת הברז נחשב כבא מ'כח-גברא', צינור המים אינו כלי, ולמדנו שהנטילה צריכה לבוא מכלי".