פתק בחנוכיה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 23/01/23 14:12 א בשבט התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

בחנוכה האחרון שמעתי על הסגולה ששמים פתק בחנוכייה בין הנר השביעי לשמיני והבקשות מתקיימות וכך עשיתי.

החנוכייה נכבתה והוחזרה לארון והנחתי את הפתק כפי שהוסבר.

החנוכייה מונחת בארון זכוכית שלא נוגעים בו ,לאחר כמה ימים הבחנתי שהפתק מעט זז ממקומו וכמעט נופל.

רציתי לדעת אם מותר לעטוף ולחזק את הפתק בחנוכייה בין הנרות בכדי שהסגולה תתגשם ואשתף על כך ברבים או שלא לגעת בפתק בכלל.

תשובה

שלום לך ותהיה בריא

הקב"ה שם אותנו בעולם הזה "לעובדה ולשומרה". עניני הסגולות הם בד"כ נסיון 'לקצר את דרך' ללא עמל. באופן כללי זו דרך שאינה נכונה.

לשאלתך - לא שמעתי על "סגולה" כזו.

אם הייתי שומע לא הייתי עושה אותה.

אם הייתי עושה זאת לא הייתי מייחס שום משמעות לפתק שזז.

בברכה דוד לוי