מצוות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/01/23 09:39 כז בטבת התשפג

שאלה

שלום רב

יש לי שאלה ... האם כשאני לא אוכל חזיר בכול מקרה בכול יום אז בעצם אני מקיים את המצווה ומקבל שכר כל יום?

השאלה היא בעצם אם אני לא רוצח אז אני מקבל שכר על כך גם אם בכול מקרה אני לא עושה את הדבר.

או שרק כשהמצווה עומדת מולי אם לא לעשותה או אם כן אז זו בעצם נחשבת מצווה.

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין מצווה באי אכילת דבר אסור. יש איסור לאכול. ההמנעות איננה מצווה, מה שחז"ל אומרים "אפשי ואפשי .... ומה אעשה שקוני צווני" אלו ביטויים של מעלות.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ