מתי אמצא את אהבת חיי?

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 19/01/23 11:54 כו בטבת התשפג

שאלה

איך אני יודעת מתי אמצא את הזיווג שלי?

תשובה

שלום רב,

מראש אי אפשר לדעת, ויש גם להתפלל על כך חזק ולבקש סייעתא דשמיא, וגם לעשות את ההשתדלות הראויה בדרכים המקובלות למצוא את הזיווג המתאים.

כשכבר נמצא זיווג פוטנציאלי, וקיים חוסר וודאות האם זהו זה, אפשר וראוי להתייעץ עם מי שמבין היטב בזוגיות.

בגדול כדאי לשאול את עצמו: האם יש לנו מטרות וערכים משותפים בחיים, שנוכל לנוע איתם ואליהם ביחד, בבנייה ולא בסתירה הדדית? האם נעים לי ומרגיש לי שמח להיות בנוכחותו/בנוכחותה? האם היא חסרה לי כשאיננו ביחד?

מעבר לשאלות יסוד אלה גם מן הראוי לבדוק התאמה גנטית, כדי למנוע ח"ו מחלות תורשתיות חמורות. יש ששמים גם דגש על התאמת רקע משפחתי או תרבותי מסויימת, והדבר עשוי להקל בהמשך הדרך, אבל גם כשהפערים גדולים אין זה בהכרח מונע או מפריע לזוגיות טובה, אולם כדאי מראש לשים לב לדבר ולבררו בתוך עצמו ועם בן/בת הזוג.

בברכה רבה ובהצלחה, שתזכי למצוא בקרוב את הזיווג המתאים והראוי לך!

ירון אנגלמאייר