קניית השמעות בספוטיפיי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/02/23 06:46 כא בשבט התשפג

שאלה

האם מותר לאדם שהעלה שיר לספוטיפיי או ליוטיוב לקנות צפיות כצעד שיווקי מחברה שמוכרת זאת? עד כמה שהבנתי מדובר כנראה בחברה שמשלמת לאנשים שיצפו או יאזינו לשיר אבל איני בטוח.

תשובה

שלום וברכה

אני לא בקיא בנושא.

אולם נראה כי אם מדובר בדבר מצומצם, הנובע מהרצון לשמוע את השירים שלך וכדו', - מותר. לא זו בלבד אלא שסביר להניח שהחברה משקללת גם כניסות של מעלה השיר עצמו.

אולם כאשר מדובר במצג שווא, של כניסות פיקטיביות מתמידות - איך הדבר לא ייחשב כגניבה ?

כל טוב