תביעה תאונת דרכים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/01/23 15:38 כה בטבת התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

עברתי תאונת דרכים על ידי אדם שבחר לעבור באדום וסיכן את החיים שלי יצאתי מהתאונה הזאת בנס

עכשיו הגיע הזמן של התביעה והעורך דין רוצה שאני ישקר לרופאים בישביל יותר כסף האל זה בסדר ?

זה שקר אבל בסופו של דבר זה שקר כלפי אדם שרצח אותי כמעט

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מגיע לך ברכה שאתה בוחן את דרכך לפי אמות מידה של יושר כמו יהודי אמתי ולא הולך בדרכים עקומות שלצערנו מאוד מקובלות כיום.

בדיוק על מקרה כמו שלך - שיש מקום להצדיק את השקר - כותב הש"ך שאסור לעשות כך. (ש"ך חושן משפט סימן עה)

אסור לטעון שקר כדי לעוות הדין או כדי לעכבו אע"פ שהוא זכאי,

כגון מי שהיה נושה בחבירו מנה, לא יטעננו מאתים כדי שיודה במנה ויתחייב שבועה ויגלגל עליו ממקום אחר.

היה נושה מנה וטענו מאתים, לא יאמר אכפור הכל בב"ד ואודה לו במנה בינו לביני כדי שלא אתחייב לו שבועת התורה.

היו שלשה נושים מנה באחד וכפר בהן, לא יהיה אחד תובע ושנים מעידים, וכשיוציאו ממנו יחלקו.

היה טוענו מנה ע"פ עד אחד וכפר בו, לא יאמר לאחד בוא אני ואתה ונעידנו ונוציא גזילה מתחת ידו.

לכן תסביר לעורך הדין שלך שאינך יכול לשקר

תבקש ממנו לנסח את הדברים שלך שיהיו עד כמה שאפשר לטובתך, אבל בלי שקרים.