גזל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/01/23 00:31 כו בטבת התשפג

שאלה

שלום הרב

אם לקחתי משהו לאח שלי ואי אפשר להחזיר את אותו הדבר ושמתי לו כסף בשווי הדבר אפילו יותר ולא אמרתי לו שלקחתי לו זה עדין גזל?

אשמח אם זה לא יתפרסם

תודה רבה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש דרגות בתשובה, א. הכרת החטא ועזיבתו בצורה מוחלטת. ב. להחזיר את הגזלה, להתוודות ולקבל עליו שלא יחזור לזה החטא עוד. על כן חלק מהתהליך להחזיר את הגזלה, אבל לפי הנכתב אי אפשר להחזיר את הגדלה, על כן גם החזרת כספים היא דרגה בתשובה. ויש לעשות כן, ובלבד שיקבל עליו שלא יחזור לזה החטא עוד.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ