פיצוי על נזק

חדשות כיפה הרב דוד לוי 17/01/23 13:06 כד בטבת התשפג

שאלה

שלום רב,

רכב פגע בי בחניה של מקום העבודה . השאירו פתק עם פרטים. מסתבר שהרכב הפוגע שייך למישהי שאיתה אני עובדת. סוכם שאגש למוסך והיא תעביר לי את התשלום על התיקון. פניתי למוסך שביקש סכום של 3000 שקלים להחלפת פנס ותיקוני צבע. בקשתי ממנו שיעשה כל מאמץ לנסות לעשות פוליש ולחסוך את החלפת הפנס כדי לחסוך בעלויות.

נעשה תיקון לא מושלם בעלות של 600 שקלים, ללא החלפת הפנס.

האם מותר לי לבקש סכום מעט יותר גבוה עבור התיקון מכיוון שנשאר נזק .

תודה

תשובה

שלום לך,

בדברים אלו להלכה קובע מנהג העולם (וטוב שכך כיון שאחרת היינו עורכים שומה לרכב לפני ואחרי התיקון ואז ההפרש היה קטן ביותר). לכן אינך יכול לתבוע יותר ממה שעלה לך התיקון אלא בהסכמה דהיינו שתבקש ממנה תוספת. (לדעתי אין סיבה שתסכים)

בברכה דוד לוי