תשלום כסף בביט

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/01/23 20:55 כג בטבת התשפג

שאלה

שלום לרב

ביצעתי קנייה בחנות, והמוכר נתן לי אפשרות של תשלום בביט.

שלחתי לו את הכסף בביט, והוא צריך ללחוץ על אישור קבלה. האישור תקף למשך שלושה ימים, ובמידה והמקבל לא מאשר ההעברה מבוטלת.

במקרה שלי הוא לא אישר וההעברה בוטלה, השאלה שלי היא מה אני צריך לעשות? לרדוף אחריו או שזה בעיה שלו.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מבחינת יסוד הדין - משעה שאתה שלחת את הכסף והוא החליט לא לקחת - זו הכרעה שלו.

ברם, בשל העובדה שאינך בטוח שהוא ראה את משלוח הכסף, וגם מצד ההגינות - יהיה נכון לנסות שוב לשלוח. והיה אם גם עתה הוא לא יפדה את הכסף - אתה לא חייב כלום, שהלוא הוא קבע את סדרי התשלום.

כל טוב ויישר כוח על השאלה