גבר שלא מקבל לא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/01/23 23:31 כה בטבת התשפג

שאלה

אני הולכת מדי שבוע לשיעור של רב שמאוד מחזק אותי,

אני שולחת הרבה הצעות כי אני חוזרת בתשובה והרבה פעמים מציעים לי שידוכים ואני שוללת כי מרגישה לא מוכנה עדיין להקים בית מבחינת אמונה, הרבה אמרו לי שזאת טעות כי ככה אני יכולה להפסיד את הזיווג שלי. הגיע השיעור השבועי וגבר התעניין בי ורצה להכיר אותי וישר חשבתי, הפעם תתני הזדמנות, נתתי הזדמנות ודיברנו קצת בפלאפון, הכרנו אחד את השניה והבנתי שזה לא מה שאני מחפשת וזו גם לא הדרך שבה אני רוצה להכיר בן זוג. הסברתי לו בנועם שאני לא מעוניינת להמשיך לדבר, ושאני עדיין לא מוכנה, לא רציתי להשלות אותו מההתחלה אמרתי לו שאני לא שם, אבל הוא לא מקבל את זה וממשיך לנסות ומתקשר ושולח הודעות למרות שאמרתי לו בפירוש שאני לא מעוניינת, שיכבד אותי ןשיפסיק לתקשר איתי, הוא אומר שהוא בחיים לא הרגיש ככה בעבר. אני לא רוצה להמשיך לפגוע בן, הוא כותב לי שהוא מרוסק שאני לא עונה לו ושהוא לא יכול ללמוד תורה כי הוא לא מתרכז, שהוא מתפלל עליי, שהוא לא ישן, שהוא צריך אותי,ושנכנסתי לו ללב, אבל אני לא שם אני לא רוצה להמשיך לפגוע בנשמה של יהודי... לא יודעת מה לעשות, כתבתי לו שהכל מעת השם ושהכי טוב בשבילו יגיע אבל הןא עדיין רוצה שאדבר איתו ואומר שהוא רוצה להקים איתי בית, הפסקתי לענות לו אבל כואב לי עליו מאוד, אני לא רוצה שיהודי יפגע ממני ככה , בנוסף אני חושבת שאפסיק ללכת לשיעור הקבוע כדי לא לראות אותו וזה ממש מבאס אותי כי השיעור מאוד מחזק אותי ועושה לי שמחה בלב, מה עליי לעשות? תודה מראש לעונים..

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הרבה שאלות שאלת, וכל אחת היא עולם ומלואו והיה צריך להאריך בכל אחת מהן. מאידך התשובות באינטרנט הן בד"כ קצרות ואינן נותנות מקום לפרוס דברים. על כן אשתדל לקצר. מכיוון שאת בראשית דרכך (כפי שכתבת) את חייבת דמות שכבר נטועה היטב ביהדות אבל מאידך יכולה להכיל נפש רגישה ולתת את הגב הרצוי. לכן כדאי לחפש אשת רב או אשת אברך שיש לה נשמה גדולה שתוכלי להתחבר עמה ולשאול ממנה את הדרך שתלכי. הדרך של בעלי תשובה היא גבוהה מאד, עד שחז"ל אומרים שמקום שבעלי תשובה אומרים אפילו צדיקים גמורים לא עומדים. אבל מאידך היא קשה מכיוון שחסר את הרקע היום יומי הבסיסי. על כן צריך לעשות כל מאמץ למצוא מישהי שתכיר אותך היטב, ותוכל לתת לך הנחיה טובה. ברור שהיהדות רוצה שנשים תתחתנה בגיל צעיר, ותוכל להקים בית נאמן בישראל, אבל מאידך לחתונה צריך לבוא בהכנה מלאה, ועל כן יש לעשות שיקול מחושב, ומי שלא מכיר אותך היטב קשה לו לייעץ לך כיצד לנהוג. אבל ברור שאת צריכה מחד לנסות להכיר בחור ירא שמים ובעל מדות טובות ומאידך למצוא את הדרך לשלמותך. אבל צריך לכך הכרות פרטנית. אולם לגבי הבחור ששאלת נראה לי שאת נוקטת עמדה טובה, ובחור שמכבד בחורה לא מכביד עליה בטענות ומענות, אלא אדרבא מכבד את רצונה של הבת, יש גם חשש גדול שאם הוא מכביד כעת יכול הדבר להתפתח לדברים אחרים לאחר החתונה. על כן הפסיקי כל קשר עם הבחור הנ"ל, ותלכי לדרך חדשה וטובה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ