הרצאה שלי )אישה( בפני גברים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/01/23 08:35 כג בטבת התשפג

שאלה

אני עוברת התמודדות עם מחלה יצאתי עם שיחה לנשים על ההתמודדות, הכוחות והאמונה. שלחתי בקרן רכזות קהילה וחזרה אלי רכזת, אם יתאים גם לוותיקי היישוב, גברים.

האם יש בעיה לדבר בפני גברים ונשים

(ללא שירה)

תודה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יהי רצון שהקב"ה ישלח לך דרכי התמודדות והטבה עם מצבך, ותראי טוב בחייך.

שנית, ישנה חשיבות מאוד גדולה לשיתוף הקהל בדרכי ההתמודדות, שכן זה מאפשר למי שנמצא מ"חוץ" למחלה להיות שותף עם המתמודדים, לעשות טוב וחסד עם הסובבים אותם.

לעצם העניין,

כאשר מדובר בהופעה ששפת הגוף היא העיקרית בה - כגון הצגה, שירה, ריקוד וכדו' - הדבר אסור;

כאשר מדובר בהרצאה שבה התוכן הוא היסוד העיקרי - הדבר מותר, וכך מתעשר הציבור בעושר יותר גדול ממרצות וממרצים.

כל טוב