פידבק

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/01/23 19:32 כב בטבת התשפג

שאלה

האם ישנו פידבק מהקב"ה על המעשים שלנו? האם ניתן לשייך אירועים שקוראים לנו בעקבות מצוות או עבירות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כל עוד אין נביאים אי אפשר לדעת בוודאות מה המשוב מאת ד'. לכן צריך להיזהר ולא לעשות חשבון נפש של אחרים ולא לדון אותם.

עם זאת, מקובל לפרש (על פי השערה) אירועים שקורים לך כמשוב משמים.

גם בהלכה נאמר שאם באים ייסורים על אדם יפשפש ויראה במה הוא יכול לתקן ולשפר את דרכו,

גם קהילה צריכה לעשות חשבון נפש אם קורים דברים קשים.