ביטחון בהשם בתקופה פחות טובה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/01/23 00:08 כו בטבת התשפג

שאלה

שלום רב,

תקופה ארוכה שאני מרגישה תקועה ואבודה וקשה לי ממצב החיים שלי כרגע, ובגדול מאד מבולבלת מהעתיד שלי.

אני בת 25 ורווקה ולא הייתי בזוגיות אף פעם, מחכה עדיין לזיווג שלי בע"ה.

אני סטודנטית ונכשלת במבחנים, קרובה לייאוש וחושבת לפרוש מהתואר ומאוכזבת מזה נורא. ואין לי עבודה.

אני אוהבת את הקב"ה ומשתדלת כל יום להתפלל ולשמוע שיעורי תורה ומנסה גם להתחזק בביטחון בה' ולהאמין שהכל לטובה והוא תמיד איתי, אבל מודה שקשה לי לשמור על ביטחון כזה בתקופה פחות טובה ולהאמין שהוא לא עזב אותי.

אשמח לשמוע, איך לחזק את מידת הביטחון בה' ולהשליך עליו את הכל ולהפסיק לדאוג? כלומר "להשתיק" את הדאגות מהחשבות שלי ולהאמין באמונה שלמה שה' כבר דואג לי והכל ממנו, שנאמר "הבוטח בה' - חסד יסובבנו".

ואיך אדע שבאמת זרקתי את זה על ה' והוא כבר ידאג לי?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין אפשרות לזרוק על ד' והוא ידאג לך. התורה והיהדות אינם זורקים את התפקידים שלהם בעולם, אדרבא כל אחד צריך לפתח את עצמו וכל האחריות היא עליו בלבד. הקב"ה לא הוציא את ישראל ממצרים ללא מעשיהם של ישראל, הצעקה לד', ההליכה לפרעה, לקיחת הקורבן ודם מילה, היציאה לדרך לא נודעת, כל אלו גרמו ליציאת מצרים. אם האדם לא מוציא את עצמו מהבעיות הקב"ה ג"כ לא יוציא אותו. הקב"ה לא ריפא את משה רבינו מכבדות פיו בגלל שהוא לא ביקש, אם היה מבקש יתכן שהיה מתרפא. לכן עליך לשנות את תפיסת העולם שלך, אין אפשרות לזרוק על הקב"ה כולם, צריך לפעול "עם א-ל". את צריכה לחפש את עצמך ומה מתאים לך. אולי מבחני הדסה, ומכאן ללכת בדרך הנכונה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ