כיתוב על מצבה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/01/23 23:51 כא בטבת התשפג

שאלה

שם אימי בתעודת זהות היה פסיה לאה. אך כיוון שכולם קראו לה לאה החלטנו לכתוב על המצבה לאה פסיה. הדבר היה לפני ארבע שנים והיתה ביקורת עלינו ולא שינינו. לאחרונה אנחנו שני בנים חלינו מאד ואלי הבכור חולה קשה מאד בסרטן. אנו חוששים שיש עלינו קפידא ואולי כדאי שנשנה את הכיתוב על המצבה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ת.ז. איננה מקור הלכתי על השם של אמכם ז"ל. השם בת.ז. הוא כפי שאומרים לפקיד, ועל כן אין לו חשיבות גדולה. אתם יודעים כיצד קראו לה וכיצד היא קראה לעצמה. על כן לא נראה שיש לחוש על שינוי סדר השם.

רפואה שלמה לאחיך בתוך שאר חולי ישראל.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ