מלחמה ביצר הרע-המשך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/01/23 21:03 יח בטבת התשפג

שאלה

שלום,

בהמשך לשאלתי, אמרתי שצריך לחזק את היצר הטוב, איך עושים את זה? אני לומד תורה ולומד מוסר ולאט לאט לומד מהו רצון ה בבריאה אבל האם לזה כוונתך? מה עוד אתה מתכוון?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה בדרך הנכונה. לימוד תורה ולימוד מוסר מסייעים לחיזוק היצר הטוב.

בכל לימוד תשאל את עצמך:

מה זה אומר לי?

כיצד הדברים הללו שאני לומד משפיעים עלי לטובה, מחזקים בי את האמונה ואת הרצונות הטובים?

בכל לימוד מוסר תדרוש מעצמך ליישם את הדברים הנלמדים, לפחות חלק מהדברים הללו.

תתכנן לעצמך כל שבוע מעשים טובים: התנדבות כלשהי, ביקור אצל מישהו...

תקבע לעצמך תחומים אמוניים בהם אתה רוצה להתקדם - למשל: ללמוד יותר תורה, להתפלל בזמן, לכוון בתפילה, לכוון בברכות... תגדיר לעצמך יעדים וזמנים, תבדוק אם עמדת בכך.

על כל אלו תתפלל: על הלימוד, ועל המעשה, על התפילה ועל הכוונה...