נדר אישה, הבעל מפר, החכם מתיר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/01/23 12:52 יט בטבת התשפג

שאלה

נדר אישה, הבעל מפר, החכם מתיר

למדנו בדף יומי, מסכת נדרים, דפים ע"ז, ע"ח, על נדר אישה נשואה: הבעל מפר, החכם מתיר את הנדר של האישה.

הבעל מפר את נדר אשתו מהרגע ששמע עליו. החכם מתיר את הנדר של האישה מהרגע שנדרה. לכן, יש הבדלים בין להפר לבין להתיר את הנדר.

שאלה: האם חכם יכול להתיר נדר לאישה, לאחר שבעלה הפר אותו.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה היפה.

שו"ע יו"ד רלד, מט דן בהפרת חכם לאחר הקמת הבעל או לאחר שתיקת הבעל, אולם הוא לא דן בשאלת התרת חכם לאחר הפרת הבעל.

אני מעריך שדנו בשאלה הזו אבל אני לא יודע איפה.

מסברא אומר שנראה לי כי בשל העובדה שנדר כבר לא קיים, שהרי הבעל הפר אותו, לא יכול החכם להתיר אותו, ועל ידי כך להפקיע אותו מלכתחילה.

כל טוב, ואם תמצא תשובה כתובה במפורש אשמח אם תשלח לי