חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/01/23 15:53 יז בטבת התשפג

שאלה

חלמתי חלום בו ראיתי חתול שחור בהתחלה חשבתי שהוא חברותי ואז הוא נשך אותי קצת בעטתי בו והוא לא מת עדיין ראיתי על השפתיים שלו קצף לבן אז התחלתי לבעוט ולדרוך עליו עד שהוא מת אבל הוא מת רק אחרי שדרכתי עליו עד שהוא נמעך לגמרי שמעתי שיש משמעות לחלום על חתול בימיוחד חתול שחור האם זה טוב או רע או חסר משמעות

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים.

אין לך מה לדאוג.

כל טוב