מי מחליט על שבע הברכות בטקס החופה והקידושין?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/01/23 13:09 יט בטבת התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול מי מחליט מי אומר את שבע הברכות של החופה והקידושין?

האם מי שמחליט הם ההורים של החתן והכלה או שהחתן והכלה בוחרים בעצמם את המברכים?

האם פעם היה נהוג שההורים של החתן והכלה מחליטים והיום זה אחרת או שזה תמיד החתן והכלה מחליטים?

והאם המברכים צריכים להיות קרובי משפחה של החתן והכלה או שמא אפשר חברים קרובים?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לפני כל דבר אחר – לא לקלקל את שמחת החתונה ואת שמחת הנישואין. כדאי מאוד ששאלת מי יברך תהיה בהסכמה, בוויתורים, בהכרעה לא לייחס לכך חשיבות יותר מאשר שמחת הנישואין עצמה. זו צריכה להיות הכרעה של כל העוסקים בעניין.

לעצם הנושא,

נראה מההזמנות המסורתיות לחתונה כי הן משקפות נוהג עתיק יומין שההורים הם המכניסים את ילדיהם לחופה. הם גם המממנים בדרך כלל. בשל כך, המקובל היה שההורים משני הצדדים מחליטים, שלושה למשפחה אחת ושלושה למשפחה השניה.

אני מדגיש כי אין מדובר בהלכה, אבל מדובר במנהג שהתקבל.

האם היום זה אחרת ? זה תלוי בכל משפחה ומשפחה, וכאמור – לא לקלקל את השמחה בשל כך.

המברכים אינם צריכים להיות קרובי משפחה. להפך, היה נהוג כי תלמידי חכמים מוזמנים לברך. זה נכון בין אם מדובר בחתן וכלה הקובעים ובין אם מדובר בהורים הקובעים.

כל טוב ושמחה גדולה