חתונה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 09/01/23 19:43 טז בטבת התשפג

שאלה

לכבוד הרב אבנר, בפני מחלוקת קשה.

לפני מספר שבועות אני ובת זוגתי התארסנו, כמובן לאחר שביקשתי את ידה מן אביה.

מס ימים לאחר מכן התחלנו לדון בנושא החתונה ולחפש אולמות, הורי כלה ממש דורשים ומתעקשים שהחתונה תיהיה בעוד שנה וחצי מהסיבה שבת זוגתי עוד צעירה(23.6) הסברתי בנעימים שלא טוב למשוך את תאריך החתונה ורצוי להתחתן בהקדם. השאלה שלי היא כזאת האם לכבד את רצונם ולשמר את השלום בית או לחילופין להתעקש…? הריי מחר מחרתיים נצטרך לקבל עוד החלטות בחיים ואיני מעוניין שיכתיבו לי את החיים. רצוי להוסיף שאני מגיע מבית מסורתי והם חילוניים גמורים. תודה מראש ????????

תשובה

שלום וברכה,

א. בסופו של דבר זו החלטה שלכם בלבד ותעשו מה שטוב לכם באמת. כמובן שלא מתוך ריב, אלא בדרך ארץ וכבוד להוריה.

ב. לא טוב לדחות את החתונה כ"כ הרבה זמן, זה יכול לגרום לבעיות הלכתיות ובמיוחד שארוסתך לא

צעירה.

ברכה והצלחה