חנוכיית סולר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/01/23 15:24 טו בטבת התשפג

שאלה

מדוע בחג החנוכה נוהגים חב״ד להדליק חנוכיית גוזניקים ( פחיות עם סולר/חומר דליק ) בכמה כיכרות בכל הערים

זה לא בטיחותי - לא בדיוק אכות הסביבה - יוצר עשן שחור שחודר לבתים הקרובים

למה ?

לא עדיף מנורות על סוללות כפי שעשו זאת בעבר ?

אשמח לתשובה

תשובה

שלום

אינני הדובר של חב"ד. כדאי לשאול אותם.

לגופו של עניין.

לגבי הבטיחות - כמובן שחובה לעשות זאת בצורה שלא היה בה כל חשש של סכנה.

לגבי איכות הסביבה - אני מסופק מאוד אם דבר שכזה הוא משמעותי לעומת זיהומים גדולים לאין ערוך, כמו מכוניות ומטוסים. ולכן אני לא חושב שנכון דווקא להיטפל לדבר שכזה.

לגבי המפגע של העשן - בוודאי שאסור לעשות מצווה כזאת אם זה גורם נזק וצער לאנשים בסביבה, וצריך לעשות את זה בלי להפריע לאף אחד.

כל טוב