צביעת שיער לבנות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/01/23 10:48 יג בטבת התשפג

שאלה

שלום,

אני מאוד רוצה לעשות גוונים בשיער/ לצבוע (לחום בהיר- בלונד), רציתי לשאול האם זה מותר? ואם כן האם מותר שספר (גבר) יעשה זאת?

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הלכתית מותר לצבוע שער. אמנם ישנה שאלה התנהגותית מדוע בת רוצה לצבוע שער. אם בת עושה באמת רק ליפות את עצמה, כגון שיש לה דימוי נמוך וכדו', אז הצביעה היא חשובה ומועילה, אבל אם הצביעה באה לגרות את הרואים בכך יש חסרון גדול, כפי שהגמ' מספרת על בנות ציון שהיו מכות בעקבי נעליהם כדי לגרות. על כן כל צביעת שער צריכים לעשות חשבון מדוע עושים זאת.

לעניין איש שיעשה זאת, הדבר אסור, ואפילו שהוא אומן שעובד בכך, אבל כיוון שזה דברים שגורמים לנוי ויופי אין להתיר. אצל רופא התירו לפעמים לאישה ללכת לרופא, אבל זה לבריאות ורופא מיוחד.

שבת שלום

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ