פרשת בר מצווה.

חדשות כיפה הרב דוד לוי 17/01/23 09:05 כד בטבת התשפג

שאלה

ילד שנולד בתאריך כ"ה תמוז התש"ע.

7/72010, מתי יוצא יום הבר מצווה?

איזה פרשה הוא אמור להתכונן?

תשובה

שלום לכם ומזל טוב לבר המצוה,

אם הוא נולד בכה תמוז אז הוא חייב במצוות מיום שישי כה תמוז תשפג הוא מחוייב כבר בתפילת ערבית שבין יום חמישי לשישי .

אין שום חובה לקרוא את הפרשה בכלל ובודאי לא את כולה. זו נורמה חברתית מבורכת בתנאי שהיא מתאימה לילד. פרשת בר המצווה שלו היא 'מטות ומסעי'. כיון שזה זוג פרשות ארוכות, אני מציע שילמד רק קטע ממנה.

בהצלחה שיגדל להמשך תורה מצוות ומעשים טובים

דוד לוי

הערה -

אם הלידה היתה ב 7/7 בשעות היום. אם היא היתה אחרי השקיעה אז תאריך הלידה ובר המצווה כו תמוז - בכל מקרה זה לא משנה לקריאת הפרשה 'מטות ומסעי'.