למי עדיף להפריש את המעשר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/01/23 15:09 יג בטבת התשפג

שאלה

השתחררה לי קרן השתלמות וברצוני להפריש ממנה חומש.

יש לי בת דודה צדקת גדולה נשואה לאברך עם 3 ילדים והם בעלי קשיים כלכליים חריפים. כל אגורה שהיא מקבלת הולך לתלמוד תורה של בעלה ושל ילדיה. אני מתלבט אם לתרום לה את המעשר או לתלמידי חכמים בבית מדרש?

מצד אחר כתוב "עניי עירך קודמים" ומצד שני כתוב שמצוות צדקה גדולה יותר כשלא מכירים את התורם,

ובמקרה של בת דודה שלי, שנינו מכירים אחד את השני,

איזה כלל קודם למה?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

פשוט ביותר שעניי עירך, וודאי קרובי משפחתך, הוא שיקול הרבה יותר כבד מאשר מתן בסתר.

יישר כוח שאתה מתכוון להעניק חומש ולא מעשר, אל להעניק לבת דודתך שמפרנסת בן תורה. וודאי אם יש להם קשיים כלכליים.

בעז"ה, תזכה גם אתה לברכת שמים על חסדך.