ישראל מתפילה מי הים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/01/23 17:36 יט בטבת התשפג

שאלה

ישראל מתפילה מי הים

שמעתי ברדיו, רשת ב', שישראל מקבלת את כול המים שהיא צריכה, לשתייה, לתעשייה, ואפילו לחקלאות, מהתפלת מי הים. יותר מזה, ישראל מתכוונת להזרים מים מותפלים לכינרת, להעלות את מפלס הכינרת.

לכן, ישראל אינה עוד תלויה בחסדי ה' כדי לקבל את המים שהיא צריכה, ואפילו יותר ממה שהיא צריכה, למשל ישראל נותנת מים לירדן.

לפי חז"ל, ארץ ישראל שונה מכול הארצות, למשל מצרים, בכך, שכול הארצות מקבלות מים ללא תלות בגשם, אבל לא כך ארץ ישראל שתלויה במים שלה בגשם, ארץ ישראל תלויה ברחמי ה'. ראה למשל תפילת הגשם של היהודים, כול יום, שלוש פעמים ביום.

שאלה: איך להבין דבר זה?

תשובה

שלום וברכה

ב"ה, אנחנו זוכים להתפיל מים, ומשתמשים בה לצרכים רבים.

ובד בבד, יש חשיבות גדולה לגשם. השקיית הטבע כולו, בעלי החיים שבטבע, וקיום שמח של ארץ ישראל מותנית בגשם; לא זו בלבד, אלא שהגשם עצמו הוא הארת פנים מצד עצמו.

למעלה מכך, מי התפלה כוללים בתוכם איכות מים יותר ירודה בהקשר של מינרלים וכדו'.

אשר על כן, אנו עדיין גרים בארץ מיוחדת, שעיני ה' בה, והיא מתברכת מכל אלה דווקא מהגשם.

אמת הדבר, כאמור, שב"ה מצבינו הרבה יותר טוב. אולם הוא דומה להצלחת הרפואה, שאנחנו נמצאים עכשיו במצב הרבה יותר טוב מבעבר, והרופאים מחוללים פלאים, ואף על פי כו מתפללים "רפאינו", ומודים לקב"ה בשעה שאנו נרפאים.

כל טוב ושמחה