לבחור נכון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/01/23 16:42 ט בטבת התשפג

שאלה

שאלת רב

כבוד הרב,

אני מגיעה מבית מסורתי ולאחרונה התחלתי ללכת למדרשה אקסטרנית לאחר העבודה.

יש אדם נשוי בעבודה שברגע ששיתפתי שאני הולכת למדרשה ביקש ממני ללמד אותו על הנלמד אז ביום הראשון לימדתי והסברתי מה שלמדתי ומאותה הפעם הבודדת הזו שנעשתה על קצה המזלג ( כמובן לעיני כולם ולא בחדרים אלא במתחם פתוח שכל אדם יכול להיכנס בכל רגע ולשמוע את השיחה)

הוא ביקש ממני בכל יום שני לדבר איתו על הדברים הנלמדים אני מצידי לא הבנתי מה היא הסיבה, ואמרתי באופן מפורש ״יש שיעורי תורה שמיועדים לגברים ביוטיוב״ או ״אתה מוזמן ללכת וללמוד בעצמך״ .

אני מרגישה שאני אעשה דבר שגוי. ואיכשהו גם עוברת על איסור. זאת אומרת, אני לא מבינה בקשר להלכות עם דיבור איש נשוי אבל בלב יש לי הרגשה של מעשה שגוי.

מה לעשות? איך לפעול? הדבר מבייש אותי מאוד.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

צדקת בהרגשתך. אמנם הלכתית אין בזה ייחוד ואין בזה איסור, אבל לשבת בקביעות עם אדם נשוי לבד וללמוד עמו זה דבר מאד לא נכון ויש לעצור זאת מיד, ויפה שעה אחת קודם. אמנם אם תהיה קבוצה גדולה אולי יש מקום לבדוק זאת, אבל לא באופן פרטי. את יכולה לומר לו שזה לא מתאים לך, ולא נעים לשבת ולדבר על דברים כלליים. גם בענייני עבודה ראוי שכל ישיבה עם בן תהיה במסגרת ציבורית ולא שנים לבד. בכו"א בודאי לא בקביעות.

בהצלחה

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ