מותר או לא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/01/23 16:03 ט בטבת התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

גליתי לא ממזמן שאני גוי אחרי שכל החיים שלי גדלתי כיהודי מסורתי והייתי בשלב התחזקות

אני מתכוון לעבור גיור אבל השאלה שלי היא בנתיים בזמן שאני גוי זה בסדר שאני יעבור כמלצר במקום לא כשר ?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מצד הדין אתה יכול לעבוד במקום לא כשר, לכן אם זו מסעדה שאוכלים בה גויים - אין בעיה.

גם להגיש אוכל לא כשר ליהודים זו לא עבירה עבורך כגוי - אין לך איסור: 'מסייע לדבר עבירה'.

אבל בגלל שאתה לא גוי רגיל, אתה מחובר ליהדות וליהודים, אתה: 'גוי תלמיד חכם', יש חסרון שתחטיא יהודים ותגיש להם אוכל שאינו כשר.

מעבר לשאלה המסוימת, אני מבין שאתה במצב מביך מאוד. תחושה של אדם שכאילו גרשו אותו מביתו וממשפחתו.

יהודים רואים בגוי מישהו 'זר'. פתאום אתה, שראית עצמך יהודי, מוצא את עצמך בתור 'זר' זו הרגשה קשה מאוד.

'מכון מאיר' עוסק בגיור - אני מעריך שיש שם צעירים במצב דומה לך. ממליץ לך לפנות למכון מאיר, להתעניין במסלולי הגיור שלכם.

אתה וודאי ראוי למסלול גיור קצר ומהיר.