תפילה עבור הנפטר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/01/23 16:38 ט בטבת התשפג

שאלה

סבי נפטר לפני 22 שנה וסבתי לפני שנה וחצי. כל יום אני אומרת תהילים (ליתר דיוק טז, ו-מט) לעילוי נשמתם. לאחרונה הבנתי שיש עיניין לומר פסוקים אלו וקדיש עבור הנפטרים רק בתוך שנה מיום פטירת האדם.

האם יש עיניין להמשיך לומר פסוקים אלו עבור עילוי נשמתם? האם לכוון למשהו אחר או לא לומר כלל?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין כל בעיה לומר שני פרקי תהילים לעלוי נשמת נפטרים, אין הבדל בין שנה לשאר השנים, בכל מקרה אמירת תהילים מועילה, כשם שאמירת קדיש מועילה, ואכן אומרים קדיש גם שנים אחר פטירת האדם. אמנם אדם יכול להפסיק לומר פרקי תהילים, אבל אין איסור להמשיך. על כן אם את רוצה להפסיק לומר קדיש יש לעשות הדרת נדרים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ