חבילה מהאינטרנט

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/01/23 09:03 כג בטבת התשפג

שאלה

שלום הרב,

הזמנתי לפני כחודשיים ושבוע חבילה מחו''ל בסכום של כ200 שח.

לפי מדיניות האתר במידה והמשלוח לא מגיע לאחר חודש ושבוע מגיע לי החזר.

לאחר חודש ושבוע שהחבילה לא הגיעה פניתי לאתר ואכן קיבלתי החזר, אך הם אמרו שכשהחבילה תגיע הם ייצרו איתי קשר על מנת לקבל את התשלום.

שבועיים לאחר שקיבלתי את ההחזר קיבלתי את החבילה. (חודש ו3 שבועות ממתי שהזמנתי)

עברו שבועיים והבעלים של האתר לא פנו אליי על מנת לשלם, האם אני פתור מתשלום עקב כך או שאני חייב לומר להם שקיבלתי ולשלם להם את מלוא הסכום למרות כל התהליך שקרה?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה.

זו שאלה נפוצה מאוד בקנייה מהאינטרנט.

מניסיוני הבנתי כי החברות לא עוסקות בגביית התשלום בחזרה, והן משקללות את המקרים האלה כבר במחיר המוצר.

על כן, אתה צריך להודיע להם כי קבלת את המוצר, אבל אינך חייב לעשות שום דבר נוסף לכך, והם יכריעו מה הם רוצים לעשות.

כל טוב