נישוק/מישוש התפילין בזמן קריאת הפרשיות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/01/23 11:29 ט בטבת התשפג

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

בקריאת פרשיות התפילין בתפילת השחרית שמתי לב כי בקריאת 2 הפרשיות הראשונות יש לנשק את התפילין ואילו ב2 הפרשיות האחרונות יש רק למשש אותם.

אשמח לדעת מדוע יש הבדל בין הפרשיות ביחס לנישוק/מישוש התפילין.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

השו"ע (סי' סא סעי' כב) כתב רק למשמש בפרשה ראשונה, והמ"ב הוסיף שגם בשניה יש למשמש, ולא הזכירו נשוק אלא במילים וראיתם אותו (בפרשה שלישית). ואכן כך עדיף לנשק רק "וראיתם אותו" או באמת, כדי שלא להגיע לידי הפסק בפרשות עצמן.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ