שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/01/23 11:34 ט בטבת התשפג

שאלה

יש לי מקרר עם מקפיא תחתון שזה בעצם מגירה שיש בה דברים קפואים האסורים בשבת משום מוקצה, איך מותר לי לפותחו בשבת למה זה לא בסיס לדבר האסור. ולכאורה אי"ז חשוב כבסיס לדבר האסור והמותר כי צריך שיהיה זה דבר חשוב ומה יש לי חשוב במקפיא שבגינו יחשב מגירת המקפיא בסיס ג"כ לדבר המותר גלידה? מה הגבול של זה? ומי שאין לו דברים חשובים כ"כ באמת יהיה אסור לו לפתוח.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם אין דברים חשובים במקפיא כגון: גלידה, קרח, או מאכלים קפואים שיופשרו בדרך המותרת בשבת. אמנם אסור להוציא את המגירה, אבל אין איסור לפתוח את המקפיא.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ