ברכות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/01/23 23:44 ח בטבת התשפג

שאלה

שלום,

אני לא דתי.

לפעמים לא בטוח מה הברכות וזה מציק.

מה הברכות במקרים הבאים, כך שלא יהיה צורך לברך אחר כך שוב. מה שפוטר בדיעבד:

1. לחמנייה, שלא ברור אם היא מלוחה (רגילה) או מתקתקה?

2. בייגלה אמריקאי (עיגול, לא שמינית). לא ברור אם הוא רגיל (מלוח מעט, או טעם נייטרלי) או מתקתק?

3. פיצה רגילה

4. פיצה שלא ברור אם יש לה טעם רגיל או מתקתק

5. פיצה עם הרבה מאוד רוטב עגבניות

תודה.

תשובה

שלום וברכהֿֿ

יישר כוח על ההכרעה לברך את ריבונו של עולם על הטוב שהוא נותן בנו.

בנושאי ברכות, כמעט על כל שאלה יש יותר מתשובה אחת מוסכמת, וחלקן מורכבות מאוד. מה שאני כותב הוא דרכי בהלכה, אך כאמור יש שיטות נוספות:

א. על לחמניה מברכים המוציא, שכן היא משמשת כלחם, גם אם היא מתוקה.

ב. כנ״ל לגבי בייגל.

ג. אם אוכלים פיצה כנשנוש - שהכל. אם זו ארוחה המוציא.

ד. כנ״ל.

ה. כנ״ל

כל טוב