האם כל אחד יכול להיות צדיק? - המשך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/01/23 19:49 ח בטבת התשפג

שאלה

בהמשך לשאלה הקודמת על התניא, האם כל אחד שרוצה יכול להיות צדיק? כי אני רוצה להיות צדיק.

או שצריך נשמה מיוחד בשביל? או רק להוולד צדיק?

כי כרגע אני לא צדיק, חזרתי בתשובה לפני 10 שנים ואני לומד תורה חצי שעה ביום כל יום.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לפי ספר התניא, מדרגת הצדיק פתוחה לכל אדם. אבל לשם כך צריך עמל אדיר.

רש"ז לא מציג את מדרגת הצדיק כשאיפה לכולם, כדי למנוע מאתנו את הדאגה על כך שאיננו מגיעים למדרגה זו.

בקיצור: מאדם רגיל מצופה שיגיע למדרגת בינוני - זה בכלל לא קל ולא פשוט.

אדם שיתאמץ מאוד מאוד - פתוחה לפניו הדרך להגיע למדרגת צדיק.

אני מעריך שאחרי שתלמד את ספר התניא תבין שגם מדרגת בינוני היא הישג עצום, שקשה מאוד להגיע אליו. קל וחומר מדרגת הצדיק.

בכל מקרה - אין סתירה ביניהם: כדי להיות צדיק צריך להשלים קודם את מדרגת הבינוני.

בהצלחה!