האם כל אחד יכול להיות צדיק?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/01/23 16:58 ח בטבת התשפג

שאלה

האם כל אחד יכול להיות צדיק? כי אני קראתי שיש מעט מאוד צדיקים שנולדו ככה ולא כל אחד יכול להיות צדיק, צריך נשמה מיוחד?

האם צריך רקע מסויים כדי ללמוד את ספר התניא? האם זה למתקדמים כמו קבלה? האם תניא מלמד איך להיות צדיקים?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

ספר התניא מסביר שלא כל אחד צריך להיות צדיק. אדרבא ספר התניא מיועד לנו, רוב הציבור שאינם צדיקים, גם לא מצפים מאתנו להיות צדיקים.

ספר התניא נקרא "ספרם של בינוניים". הוא מסביר שגם להיות בינוני זה בכלל לא פשוט ולא קל, לכן אם אדם מצליח להיות בינוני הוא בדרגה גבוה.

אתה יכול ללמוד את ספר התניא, הוא מיועד לכל אדם. צריך כמובן מורה או פירוש מסודר כדי להבין היטב את מה שכתוב שם.