גזל באוטובוסים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/01/23 08:29 ח בטבת התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

אני משתמש המון בתחבורה ציבורית ואני בדך כלל חייב להשתמש בתחבורה ציבורית ואני לא תמיד משלם על הנסיעות ופשוט הייתי עולה לאוטובוס ויושב במשך המון זמן ולא היה לי תמיד כסף למלא ברב קו מכיוון שאני נער ובגלל שאני נוסע המון בתחבורה ציבורית אז זה גם עלות גדולה ולא היה לי תכסף אז לצערי הייתי עולה פשוט ולא משלם ולא היו אומרים לי כלום

ובזמן האחרון הבנתי שזה גזל טאני מתחרט על החטא ולא רוצה לעשות את זה שוב וכל פעם שהייתי עולה ולא משלם הבטחתי לעצמי שאני אשלם בעתיד על הנסיעה כדאי שלא יהיה לי גזל

הבעיה היא שנסעתי כל כך הרבה באוטובוסים ולא שילמתי אז אני לא יודע מה לעשות וכמה להחזיר לחברה הזרת ואיך לכפר על הגזל שעשיתי

אשמח שתתן לי פתרון איך לתקן את הגזל

ואת הכמות נסיעות אני לא זוכר ולכן איני יכול לשלם לחברה סכום מסויים בישביל לתקן את הגזל מ עליי לעשות ???

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לדעתי אפשר בקלות לעשות הערכה של הסכום - על ידי כך שתענה על השאלות הבאות:

1. כמה שנים נסעת בלי לשלם?

2. כמה ימים בשבוע נסעת בתחבורה ציבורית?

3. כמה נסיעות בערך נסעת בכל יום?

4. באיזה חברות תחבורה נסעת?

תכפיל את מספר הנסיעות ביום (שאלה 3) במספר הימים בשבוע (שאלה 2) = מספר הנסיעות בשבוע.

בשנה יש 52 שבועות. תפחית שבועות בהם לא נסעת (חגים - חופש גדול וכד') יישארו לך מספר השבועות בהם נסעת. אותם תכפיל בתוצאה של מספר הנסיעות בשבוע.

ככה תקבל הערכה של מספר הנסיעות שעשית בכל שנה.

תכפיל במספר השנים (שאלה 1).

עתה תבדוק באיזו חברה (שאלה 4) השתמשת יותר ובאיזו פחות - לפי זה תחשב כמה אתה חייב לכל חברת תחבורה.

נראה לי שזה המיטב שאתה יכול לעשות כדי להשיב את הגזלה שגזלת.

אם מדובר בסכום גדול - אתה יכול לפנות לחברות התחבורה הנ"ל ולבקש מהם שימחלו לך על חלק מהסכום או יאפשרו לך פריסה של החוב. אני מאמין שהם יבואו לקראתך.

אתה ראוי להערכה רבה על הרצון שלך להחזיר את הגזל - זו פעולה יפה מאוד.