כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/01/23 16:48 ט בטבת התשפג

שאלה

שלום רב,

האם כדאי לעשות כלים פרווה בבית?

מכיוון שלעיתים יוצא שעוגה פרווה נאפת בכלים חלביים, האם מותר לאכול ממנה לאחר שאכלנו בשרי?

או האם סלטים שבושלו בסיר בשרי, ניתן לאכול לאחר מכן עם דבר חלבי?

לכן השאלה היא אם עדיף שיהיה כלים נוספים למצבים כאלו על מנת למנוע בלבול.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

עוגה פרווה שנאפת בכלים חלבים שאינם בני יומם, וכן סלטים שבושלו בסיר בשרי לאחר כד שעות, אפשר לאכול עם חלב ואין צורך לחכות שש שעות אחר בשר, אבל כלי שהוא בן יומו (או אפילו שאינו בן יומו) יש בכך מחלוקות גדולות האם ראוי לאכול עם המין השני. על כן ראוי להשתדל שיהיו כלי פרווה שבהם אין שאלה כלל ויכול לאכול את התבשילים ביחד עם מין אחר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ