קדושה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 31/12/22 19:07 ז בטבת התשפג

שאלה

שמעתי מרבנית שכדאי לכתוב את הפסוק ויהי ה' את יוסף ויהי איש מצליח על קלף ולשמור בארנק בניילון כסגולה להצלחה מדובר עם שם ה' מפורש , עשיתי קלף כזה בעלי ראה הקלף ואמר שזה ממש אסור וזה חייב גניזה ושאשאל את הרב . האים מותר לי הדבר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין כל עניין לכתוב את הפסוק הזה, היו אנשים שאמרו את הפסוק ג' פעמים, ז' פעמים. אבל אין לזה מקורות קדומים, ואפילו אם נכתב פעם כסגולה אין לו השפעה, כדאי לגנוז את הפסוק הזה בגניזה חמורה, מכיוון שיש בו שם מפורש.

עניין הסגולות אין להן ערך אלא עם שינוי באדם, אין ביהדות דברים חיצונים שמשפיעים על האדם עצמו. דהיינו ביהדות הדרישה לאדם שיעשה מה שהוא יכול לעשות כדי להשתפר. רוצה אדם להשיג אושר אמרו חז"ל "עשר בשביל שתתעשר" דהיינו להקפיד לתת מעשר כספים והקב"ה מבטיח שהנותן מעשר כספים מרווחיו הוא יתעשר. על כן יש לנו דברים בדוקים ומוחלטים על פי הדרכת חז"ל ולא כל מיני סגולות. ברור שהנותן מעשר מכל פירותיו או כספיו מזכה לעניים ונצרכים הקב"ה מודד לו מדה טובה ויעזור לפרנסתו.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ