דיני ממונות - משפחתון

חדשות כיפה הרב דוד לוי 29/12/22 22:55 ה בטבת התשפג

שאלה

שלום , שמתי את הילד שלי במשפחתון פרטי בשכונה אחרת - דבר המצריך נסיעות ויציאה מוקדמת של בעלי מהעבודה כל יום

בתחילת השנה המטפלת שאלה אותי עד מתי בערך אני אשים את הילד שם אמרתי לה עד סוף השנה.

אבל עכשיו התפנהלנו מקום ליד הבית, ובמחיר יותר זול לעוד חודשיים.

האם אני יכולה להעביר אותו? או שזה ייקרא לפגוע לה בפרנסה ?

רק לציין שאם אני משאירה אותו אצלה כנראה שהפרנסה שלי תיפגע מכך.

תשובה

שלום לך,

יתכן שאת חייבת להשאיר אותה או לפחות לשלם לה עד סוף השנה (בניכוי מסוים)

אני מציע שתשאלו אותה מה היא רוצה בתור פיצוי. במקרה דומה שנשאלתי הצעתי לתשלום מלא של חודשיים כפיצוי.

במקרה שלכם שהשיקול הוא בעיקר הנוחות, נראה מתאים להציע לה דבר כזה כדי שתמחל בלב שלם.

אם היה רק שיקול הזול - נראה שלא הייתי מציע להוציא אותו משם כיון שאתם התחייבתם לה ולמחיר שלה.

בהצלחה דוד לוי