ספר 'לאמונת עתנו'

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/12/22 11:24 ו בטבת התשפג

שאלה

שלום וברכה, רציתי לשאול שאלה קטנה לגבי הספר 'לאמונת עתנו'.

לא הצלחתי להבין האם כל הדברים שכתובים זה מילותיו של מו''ר הרב טאו שליט''א והמודגש זה מרן הרב זצ''ל ומה זה הכיתוב בכתב דפוס בהיר, בקיצור- אשמח לדעת מי זה הדובר של כל סגנון טקסט.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הספר נערך מתוך דרשות ושיחות של הרב טאו.

הרב קוק, באותה מידה הרב צבי יהודה - מכונים בלשון סתמית: 'הרב' או 'רבנו'. לפי ההקשר אפשר כמובן לדעת על מי מדובר באותו קטע.

כאשר בשיחה נזכר "הרב" או "רבנו", מדובר ברב קוק או ברב צבי יהודה - צריך להבין זאת מתוך ההקשר.

כאשר ההדפסה באותיות בסגנון שונה: הלימוד מדייק במילים ובמשפטים ספורים. לכן הם מצוטטים באותיות אחרות.

גם כאן מצוטט מקטעים של הרב קוק או הרב צבי יהודה, אפשר וצריך להבין לפי ההקשר.