חנוכה וסעודה עם גוי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/12/22 06:40 כט בכסלו התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אשמח בבקשה לשאול שתי שאלות.

האם מותר בצאת השבת לעשות הבדלה ,לאחר מכן ליסוע לסבתא להדליק אצלה נרות ורק לאחר החזרה הביתה להדליק נרות חנוכה? אני שואלת מפני שסבתא שלי מבוגרת ואנחנו מעדיפים לבוא אליה מוקדם ככל הניתן.ולהשאיר את החנוכייה דולקת בבית זה מסוכן.

שאלה נוספת וקצת יותר עצובה לצערי ,היא האם מותר לשבת בארוחה בה נמצא גוי? סבא שלי לצערי הרב חי עם מישהי גויה ,האם מותר במפגשים משפחתיים לשבת איתה על אותו שולחן ולסעוד? קראתי בעוד תשובות שאין איסור,אך אם זה עלול להביא לידי קשרי חתונה זה אסור.לצערי הרב סבא שלי ערך איתה מעין טקס שכזה.ברור לי שאין לזה שום משמעות מבחינת "חתונה " וכו.

איך מה הדין לגבי כך שהיא נמצאת איתנו בארוחות כי היא תמיד עם סבא שלי?

תודה וחג שמח

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה. יש עניין להדליק נר חנוכה בזמן דווקא. אולם כשעומדים שיקולים כפי שכתבת – ביקור אצל סבתא מבוגרת, שזה לעצמו מצווה – אפשר לעשות כך, אך לחזור הבייתה לפני שתכלה רגל מהשוק.

נוכחותה של האישה הגויה, שזה עניין מצער מאוד מאוד, אינה אוסרת עליכם להיות שם. אין איסור העומד לעצמו לאכול בנוכחות גוי.

כל טוב