פדיון נפש תיקון כרת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/12/22 23:17 כח בכסלו התשפג

שאלה

מתקשרת אחת אמרה לי שאני צריכה לעשות פדיון נפש וגם בנוסף תיקון כרת.... איך אני יודעת שזה באמת מה שבורא עולם רוצה שאעשה וכמה זה עולה ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

היהדות איננה עוסקת בתקשור ובודאי לא מקבלת את דבריהם ולא מתנהגת על פי אמירות שלהם. . אמנם יש מושגים של פדיון נפש ותקון כרת, אבל זה לא שייך לתקשור אלא לאנשי קבלה אמיתיים. ורק הם יכולים לדון מה צריך לעשות. על כן אין לכך מחיר אלא לפי מה שמוגדר על ידי הת"ח הגדולים הבקיאים בנושאים אלו.

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ