עבודה בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/12/22 15:40 כז בכסלו התשפג

שאלה

שלום הרב,

בעלי יצא בשאלה בשנה האחרונה.

השבוע הוא קיבל תשובה שהוא התקבל לעבודה שהוא מאוד רצה, ושתכניס אותו לתחום המקצועי שבו הוא רוצה לעסוק.

אבל מסתבר שדורשים ממנו לעבוד גם בשבת. גם בהגעה לעבודה וגם בעבודה עצמה יש חילול שבת גמור.

אני יודעת שיש בעיה להינות מחילול שבת.

ואני לא יודעת מה לעשות, כי מצד אחד אני לא רוצה (או יכולה) לכפות עליו את האמונה שלי ולגרום לכך שהוא לא יתפתח מקצועית.

מהצד האחר, הכסף של העבודה ישולם לשכ''ד, חשבון חשמל וכו', ויצא שאני אהיה ממנו.

אני לא יודעת מה לעשות בסיטואציה הזו.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתם יכולים להחליט שאת סכומי הכסף שהוא מרוויח בשבת הוא יקדיש להוצאות שהם שלו בלבד (בילויים, ספרים, בגדים ואביזרים אישיים, דלק לנסיעות שהוא נוסע לבד, קרנות פנסיה והשתלמות). התשלומים עבור הנושאים המשותפים שלכם (שכ"ד חשמל מים וכד') יהיו מהשכר שהוא מרוויח בימי חול.

יש ארגון שמייעץ לזוגות "מעורבים" כדאי לכם להיות אתם בקשר: https://www.hitkashroot.com/

יש קבוצה בפייס':

דתילונים- זוגות מעורבים דתיים חילונים

https://www.facebook.com/groups/829636900481519