תפילה בחלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/12/22 10:26 כז בכסלו התשפג

שאלה

לרב שלום וברכה

יוצא לי כבר כמה פעמים שאני חולמת על תפילות ואפילו ממלמלת מתוך שינה/חלום אני קמה מזה חרדה ומפוחדת שמא התפללתי משינה ( אולי כל התפילה)

האם מלמול תפילה זה נחשב באמת כתפילה שהיא מתוך שינה ? הנושא הזה מטריד אותי ומשפיע עלי במהלך היום .

אציין שכל הנושא של תפילות ממש ממש קשה לי מכל מיני סיבות

אני מתפללת ברכות השחר , קריאת שמע ותהילים כל יום

כי זה מה שאני כרגע מרגישה שיכולה

תודה מראש

תשובה

שלום

ראשית, כל מה שקורה בחלום הוא לא בבחירתך, ולכן אין כאן כמובן שום דבר בעייתי מבחינתך.

אם אדם קם בתחושה לא טובה מחלום, אפשר להגיד את נוסח הטבת חלום שמופיע בחלק מהסידורים.

שנית, אשרייך שהחלומות שלך עוסקים בדבר חשוב כזה כמו תפילה.

שלישית, יכול בהחלט להיות שהחלומות מגיעים בגלל שהנושא ממש מטריד ומעסיק אותך. כדאי לבדוק איך אפשר ליישב את העניין בנפש (אולי לימוד או התייעצות עם מישהו).

רביעית, לגבי התפילה, אם את יכולה לנסות עם הזמן להוסיף תפילת עמידה אחת ביום, זה ממש כדאי.

בהצלחה רבה