כפרת עוונות בתנאים מסוימים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 07/02/23 23:15 טז בשבט התשפג

שאלה

שלום,

1. ענית לאחרונה באתר שגוי שמתגייר מתכפרים לו העוונות בין אדם למקום אבל לא בין אדם לחברו.

זה יכול ליצור מצב בעייתי.

אם גוי הרג כמה אנשים (גויים או יהודים) ואז התגייר זה מתכפר לו (?!).

אבל אם מלפני הגיור הוא העליב את חבר שלו, החטא הזה דווקא נשאר?

סתם דוגמה, אבל זה יכול ליצור מצבים הזויים.

אם הבנתי נכון...

2. האם אתה מבין במנהגי יהדות פרס?

3. אמנם אמרת לי בעבר שאתה לא קשור להנהלת האתר. אבל הם מעלים כתבות ממש נוראיות.

כתבה אחת ראיון עם מי שאמר שהוא רב, והאשים את היהודים בשנאה ליהדות. זה טירוף להגיד דבר כזה.

ועכשיו העלו עוד כתבה על הומואים דתיים עם שני גברים שנושקים על הלחי או מתחבקים.

לפעמים זה נראה שהאתר הזה הוא נגד היהדות... (אני מבין שזה לא אשמתך)

תודה.

תשובה

שלום לך,

1. נראה שלא הבנת נכון את הדברים - עבירות שבין אדם לחברו לא מתכפרות לו. לכן אם הוא חייב כסף או הרג או העליב - לא מתכפר לו.

2. אינני מבין במנהגים חלוקים אלא בהלכה המתאימה לכל ישראל.

3. אינני מבין מדוע אתה גולש בכלל וגם באתר זה. הפסק לגלוש ותתחיל ללמוד או לעשות דברים מעשיים.

בברכה דוד לוי