נרות חנוכה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 21/12/22 14:24 כז בכסלו התשפג

שאלה

שלום,

אני יהודי ספרדי. מוצא פרסי לבית אבותיי.

1. בהדלקת נרות החנוכה, השמש הושם בצד, לצד שאר הנרות.

לא הערתי למי שעשה זאת (זה היה בשוגג שהוא עשה זאת).

ואני לא הערתי לא הייתי בטוח מה לעשות.

מה עושים במצב כזה אם הנרות קודש ואין רשות להשתמש בהם?

במידה וצריך להזיז את נר השמש למקומו- מאיזו נקודה במהלך הדלקת הנרות מותר לעשות זאת?

2. אפשר להבהיר את ההדלקה עצמה. כשאתה עומד מול החנוכייה, איפה שמים את הנרות?

ומאיזה כיוון מדליקים? -שוב כשנמצאים מול החנוכייה.

3. האם מדליקים קודם את השמש ואפשר להשתמש בו כדי להדליק את הנרות?

תודה.

תשובה

שלום וברכה,

1. במקרה שכתבת, אין בעיה של שימוש לאור הנר, משום שיש אור חשמל באותו המקום. אך ישנה בעיה אחרת והיא, שאנשים לא רואים הבדל בין הנרות של המצווה לשמש, ולכן צריך לדאוג שהשמש יהיה ניכר משאר הנרות.

2. אתה מניח ביום הראשון את הנר הימני, ולמחרת אתה מוסיף נר נוסף מצד שמאלו של הנר הראשון, ומדליק משמאל לימין.

2. אם אתה מדליק עם השמש את נרות החיוב, אתה יכול להדליק קודם את השמש ולאחר מכן את שאר הנרות.

חנוכה שמח